top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kwaku 2023


Kwaku 2023

Een jaarlijkse traditie is een bezoek aan Kwaku. Een dag die in het teken staat van goed eten en gezelligheid. En alhoewel de prijzen ook dit jaar weer gestegen zijn, mocht dit de pret niet drukken. De sfeer zat er weer goed in en qua eten was dit misschien wel onze favoriete editie. Het hoogtepunt? Waarschijnlijk de pomburger, maar ook de Jamaicaanse kip van de barbecue was een feest.


Kipsaté en pomballen

We beginnen de dag met een portie kipsaté (€7) van Clarks Worst en Food. Een goede barbecue smaak en een prima pindasaus, alleen jammer dat de kip al lauw is. Gelukkig valt ons oog tijdens het eten op een vlag met “Kom voor de pom”. Dit laten wij ons geen tweede keer zeggen. Het blijkt te gaan om Wi en ze hebben hier een missie, namelijk pom producten aan de man brengen. Kwaku dient hierbij als de eerste test. Wij beginnen met een portie pomballen (€7). Dit zijn bitterballen gevuld met pom, maar dan met een wat zachtere buitenlaag dan de bitterbal. In combinatie met de piccalilly saus is dit geniaal.


Pomburger en Jamaicaanse barbecue

De pomballen bevallen ons zo goed, dat we ook de pomburger (€9) proberen. Dit is in feite gewoon een grotere pombal, maar met zo een goede vulling kan je niet missen. Nu had de burger van ons iets meer aangekleed mogen worden, ook al was dit voor de smaak zeker niet nodig. Wij sluiten af met een portie bbq kip en gebakken banaan van de Jamaicaanse barbecue. Met €20 is dit niet goedkoop, maar de portie die we krijgen liegt er ook niet om. De kip heeft een heerlijke bbq smaak met een fijne zoete bbq saus erbij. En dat er gebakken banaan als bijgerecht bij geserveerd wordt, kunnen wij alleen maar toejuichen.


Cijfer: 8

Kwaku 2023 was weer een feest. De Jamaicaanse bbq was heerlijk, maar het hoogtepunt was toch de pomburger. Sinds The Pom Bar gesloten is, waren wij bang dat de pomverovering van Nederland gestopt was. Gelukkig is daar nu Wi om deze missie voort te zetten.

Adres: Nelson Mandelapark

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kwaku 2022

Smeltkroes

New Draver

Comments


bottom of page