top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Soenes

Soenes Roti Bar & Grill

Sinds een paar weken is Amsterdam een toko rijker, Soenes op de Bilderdijkstraat. Alhoewel Soenes eigenlijk veel meer dan een toko is. Het is een restaurant/bar waar Surinaamse gerechten geserveerd worden. En het mooiste moet nog komen: Soenes is in het weekend open tot 03:00. Dat betekent dus dat je in de nacht niet meer naar de snackbar hoeft, maar nog een bara kip naar binnen kan werken. Wij namen deze keer rond etenstijd de proef op de som.


Reggaeton Mix 2022

Bij Soenes kan je prima zitten. Qua sfeer deed het ons denken aan Meo’s Colosseum. De avond dat wij bij Soenes zitten, is het niet heel druk. Op de achtergrond staat een Youtubemix op. Een beetje apart, maar het heeft ook wel iets. Wij bestellen de roti kipfilet ketjap (€12) met een biertje erbij. Een beetje jammer dat we zonder te vragen een halve liter voorgeschoteld krijgen, maar verder was het personeel erg behulpzaam.


Verkeerde kip

Als we onze maaltijd zien, valt het op dat de kip ketjap wel erg rood is. Na het proeven, smaakt de kip ook meer naar hete kip dan naar ketjap. Daarbij komt ook nog dat de kip koud is. Laten we maar zeggen dat dit opstartproblemen zijn. Er rest ons dan niks anders op om alles bij elkaar te gooien, zodat de kip toch nog opwarmd. Zonde dat dit nodig is, want de kip is wel lekker. Mals vlees met een fijne zoet pittige smaak. De roti zelf is ook smaakvol en net wat dikker dan de roti die we gewend zijn. Dit zorgt ervoor dat de roti wat steviger is en dit bevalt ons zeker goed. Ook de kouseband en aardappel smaken ons prima. Wij missen wel het eitje erbij, het blijkt dat deze er apart bij besteld moet worden.


Cijfer: 6,5

Een beginnende horecazaak heeft natuurlijk wat opstartproblemen, maar met de verkeerde ( koude) kip, een te groot biertje en het moeten bijbetalen voor een ei bij roti, zijn dit er bij Soenes wel een beetje veel. Toch zijn wij positief gestemd. De maaltijd is namelijk erg smaakvol en het personeel ook vriendelijk. Als de opstartproblemen verholpen zijn, raden wij iedereen dan ook aan om na het uitgaan bij Soenes nog een bara of roti te scoren.

Adres: Bilderdijkstraat 208H, 1053 LG Amsterdam

Openingstijden:

maandag: gesloten

dinsdag/woensdag: 11:00-22:00

donderdag: 11:00-01:00

vrijdag: 15:00-03:00

zaterdag: 14:00-03:00

zondag: 14:00-01:00

Telefoon: 020 7774464


134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page