top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Tokoman

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Tokoman Amsterdam

Tokoman is een toko met maar liefst vier vestigingen in Amsterdam. Vandaag bezoeken wij de vestiging in De Flinesstraat in Zuid-Oost. Normaal gesproken gaan wij naar binnen bij onze favoriete supermarkt Amazing Oriental, maar vandaag maken wij een uitzondering. We zijn toch benieuwd of wij niet al jaren de verkeerde keuze maken. Een tipje van de sluier: onze eerste indruk had beter gekund.


Lachen is gezond

Tokoman is een overzichtelijke zaak waar broodjes erg snel gemaakt worden. Wij gaan vandaag voor een broodje hete kip en een broodje kip ketjap. We betalen hier €4 per broodje voor, flink aan de prijs. Het betalen loopt ook niet helemaal soepel. Er is wat miscommunicatie waardoor wij per ongeluk te veel afrekenen. In plaats van hier om te lachen en snel verder te gaan, krijgen wij de volle laag waarom wij niet duidelijk zijn. Dat is toch een primeur, want in de vijftig vorige toko’s die wij bezochten zijn wij altijd vrolijk weggegaan.


Niet heet, wel lekker

De broodjes krijgen wij niet met peper en zuur, iets wat wij toch vaak onmisbaar achten. Het broodje kip ketjap smaakt prima. Deze is wat aan de vette kant, maar ook lekker zoet. Echt een prima broodje. Het broodje hete kip kan ons goed bekoren. Echt pittig is deze niet, maar het smaakt ons erg goed. Het heeft een heerlijke zoete smaak en vult ook goed. Als het ook nog iets pittiger zou zijn (bijvoorbeeld door peper er op te doen) zou dit echt een goed broodje zijn geweest.


Cijfer: 6

Als er €4 voor een broodje wordt gevraagd, verwachten wij Tjin’s kwaliteiten. Niet alleen qua smaak, maar ook qua service. Dat Tokoman geen peper en zuur op onze broodjes heeft gedaan, is te vergeven. Maar de manier hoe wij om iets kleins uitgekafferd werden, is niet netjes. Voor de volgende keer geven wij Tokoman dan ook mee om peper en zuur op de broodjes te doen en service met een glimlach te bieden. Echt waar, dit kost evenveel moeite en levert stukke meer op.

Adres: De Flinesstraat 24, 1099 CC Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 10:00-18:00

zondag: gesloten

Telefoon: onbekend


325 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Deli Company

1 Comment


Hans Gebhardt
Hans Gebhardt
Jan 10

ben het er niet mee eens altijd een super broodje en vragen altijd peper en zuur nooit anders meegemaakt als je het qua prijs met een broodje kebab is dit veel lekkerder en dan niet zo duur

Like
bottom of page