top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Waroeng Asje

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023Helaas is Waroeng Asje gesloten. Een goede toko in de buurt is Warung Rahayu.


Waroeng Asje

In een buurt waar in bijna elke straat wel een toko of warung zit, valt Waroeng Asje op door het interieur. Dit is dan ook niet alleen een afhaaltoko, maar ook een restaurant waar je prima kan zitten (zodra dat weer mag natuurlijk). Binnen bij Waroeng Asje heb je heel even het gevoel niet meer in Oud-West te zijn, maar op een meer tropische bestemming. Vandaag blijft het voor ons toch nog even bij afhalen bij deze Javaans Surinaamse warung (of waroeng).


Vrolijke chef, iets minder vrolijke bestelling

De vitrine bij Waroeng Asje is tot onze verbazing half leeg. Tot onze opluchting zien we echter dat sommige gerechten direct vanuit de keuken worden gebracht door een uitermate vrolijke chef. De bestelling verloopt niet helemaal soepel en ook onze vragen over het menu lijken ons niet in dank te worden afgenomen. Vandaag gaan we voor een nasi goreng met rendang (€12) en vlak voor het vertrek komt de vrolijke chef nog de keuken uit om een smakelijke maaltijd te wensen.


Flinke bak, maar kwaliteit kan beter

De bak nasi goreng is veel, zelfs voor Surinaamse begrippen. Hier wordt dan ook nog wat van bewaard voor een volgende maaltijd. De nasi zelf smaakt trouwens goed en ook de groenten zijn prima. Naast de groenten krijgen we ook wat atjar mee, wat voor wat meer frisheid zorgt. De bijgeleverde sambal had van ons wel wat scherper gemogen. De rendang was helaas wat droog en ook niet zo zacht als we zouden willen. Op zich was de rendang wel smaakvol, maar deze had echt beter gekund.


Cijfer: 6,5

Waroeng Asje wordt gerund door een uitermate vriendelijke chef. Het andere personeel was iets minder behulpzaam dan de chef, maar dit kan wel eens gebeuren. De nasi is lekker en ook een flinke bak. De rendang viel toch wat tegen, helemaal als je kijkt naar de prijs. Toch raden we aan om een keer bij Waroeng Asje te gaan zitten, al is het omdat je naast je maaltijd een Parbo biertje kan bestellen.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 180, 1054 MN Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag: 12:30-21:00

zaterdag: gesloten

zondag: 16:00-21:00

Telefoon: 020 616 6589


159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Roti Shop

コメント


bottom of page