top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

C’est La Switi

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023


Helaas is C'est La Switi gesloten. Een goede toko (redelijk) in de buurt is De Hapjeshoek.


C’est La Switi

Tussen alle steakhouses en pizzeria’s in de Reguliersdwarsstraat zit C’est La Switi. Deze toko bestaat ongeveer een jaar en viel ons op door de felle kleuren en schitterende Instagram pagina. Wij zijn groot liefhebbers van de toko die er eigenlijk niet uitziet, maar zijn toch wel erg benieuwd naar C’est La Switi. Vooral omdat de maaltijden er echt heerlijk uitzien. Kleine tip van de sluier: in een buurt waar je toch liever niet voor het eten komt, is C’est La Switi een verademing.


Het wachten wordt beloond

We stappen C’est La Switi binnen zonder nog te weten wat we willen eten. Gelukkig worden wij op onze wenken bediend. Ons wordt vriendelijk geadviseerd om voor de kipsaté te gaan, wat wij dan ook braaf opvolgen. Wij besluiten om dit te combineren met de bami en hiervoor betalen we €13,50. We krijgen te horen dat het wel wat langer duurt, omdat alles vers gemaakt wordt. Hiervoor willen we natuurlijk graag wachten.


De ultieme maaltijd

De bami met kipsaté wordt geserveerd met kouseband, gebakken banaan, zuur en los nog bakjes met sambal en pindasaus. Dit wordt allemaal opgediend in een ronde bak waar we direct uit kunnen eten. Niet alleen handig, het ziet er ook nog eens leuk uit! De bami is echt heerlijk gekruid, alle smaken komen tot hun recht. De kouseband geeft net wat meer crunch aan de maaltijd en de gebakken banaan zorgt weer voor wat zoetigheid in de maaltijd. De sambal is echt lekker pittig en het zuur zorgt

weer voor de juiste frisheid. Maar het absolute hoogtepunt is de kipsaté. Deze is heerlijk gegrild en lijkt regelrecht van een barbecue af te komen, echt vers gemaakt dus. Ook de pindasaus erover heen zorgt net voor wat meer smaak.


Cijfer: 8,5

2020 was een goed geboortejaar voor toko’s. Waar we eerder al Batavia kregen, is ook C’est La Switi een absolute aanwinst voor de stad. Wat C’est La Switi extra leuk maakt, is dat het zich bevindt in een gebied dat vooral gedomineerd wordt door toeristische tenten die niet bepaald culinaire hoogstandjes serveren. Wij hopen dan ook dat dit gebied weer voor de Amsterdammers wordt met meer ondernemers zoals C’est La Switi.

Adres: Reguliersdwarsstraat 4, 1017 BM Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 12:00-20:00

Telefoon: 06 342 00 720


171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Roti Shop

Comments


bottom of page