top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Eethuis ten Kate/Warung Swietie

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Eethuis ten Kate

Verstopt achter de kraampjes op de Ten Katemarkt zit Eethuis ten Kate/Warung Swietie. Dit is voor ons een erg verwarrende naam. Want is het nou Eethuis ten Kate of Warung Swietie of toch allebei? Het blijkt dus het laatste te zijn. Dat is maar goed ook, want bij Warung Swietie denken wij toch aan onze vrienden in de Pijp met de beste bakabana van Amsterdam. Het is even zoeken tot we Eethuis ten Kate gevonden hebben, maar eenmaal de drukte van de markt getrotseerd stappen we snel naar binnen.


Charmante prijzen

Toko’s staan over het algemeen niet bekend om het mooie interieur en Eethuis ten Kate is hier het schoolvoorbeeld van. Normaal gesproken is het al een wat lege zaak, maar nu er door de corona maatregelen ook geen tafels meer staan lijkt het net alsof de zaak aan het verbouwen is. Toch is dit voor ons ook een stukje charme en weten we maar al te goed dat dit niks zegt over de kwaliteit. Vandaag bestellen we een saoto soep (€3,50), een broodje pom (€3,50) en een portie bakabana (3 voor €2,75). De prijs voor de saoto is echt uitzonderlijk laag en je hebt al een grote portie voor €5.


Heetste broodje tot nu toe

We beginnen onze maaltijd met de bakabana. Deze is zoet en prima gevuld maar helaas te slap, een probleem dat wij ook bij De Hapjeshoek constateerden. Waarschijnlijk komt dit doordat de bakabana te lang in de magnetron heeft gezeten. Zonde, want een knapperige bakabana maakt een wereld van verschil. Dan het broodje pom. De pom zelf is prima, gewoon een klassieke pom die wellicht wel iets smaakvoller had gekund. Het broodje zelf wordt echter bijzonder gemaakt door de zuurkeuze: niet het gebruikelijke stukje komkommer maar kouseband. Dit vinden wij een leuke afwisseling. Maar wat het broodje onvergetelijk maakt is de peper. Wij kunnen vrij goed tegen heet eten, maar moeten toegeven dat er een traantje gelaten is. Dit is veruit de heetste sambal die wij ooit hebben gerecenseerd. De madame jeanette sambal smaakte goed, maar deze was wel iets te overheersend. Tot slot de saoto. Deze was gewoon goed. Misschien een beetje aan de flauwe kant, maar wij hebben ervan genoten. Helemaal als je beseft dat deze maar €3,50(!) was.


Cijfer: 6,5

Eethuis ten Kate is misschien niet de mooiste zaak, maar toch zeker een bezoekje waard. De wat slappe bakabana wordt gecompenseerd door de prima saoto soep die ook nog eens erg goedkoop is. Verder onderscheiden ze zich met het zuurgoed in de vorm van kouseband en een van de heetste soorten sambal die wij ooit in een toko gegeten hebben. Mocht je dus over de Ten Katemarkt lopen, stap dan zeker een keertje binnen.

Adres: Ten Katestraat 18, 1053 CE Amsterdam

Openingstijden:

maandag, dinsdag: 12:00-21:00

woensdag: 16:00-21:00

donderdag/zaterdag: 12:00-21:00

zondag: 15:00-21:00

Telefoon: 020 683 3568


437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page